12. oktobar – Sarajevo – Diskoteka AQUA

SARAJEVO Diskoteka AQUA
12. oktobar, 23h, cijena karata 20 KM

I uz mali zaokret vjeran svom stilu

Nakon velikog solistickog koncerta na Kosevu u junu, Haris Dzinovic ce ponovo nastupiti u Sarajevu. Ovog puta Dzinovic ce se sa publikom u nasem glavnom gradu druziti prvog dana Bajrama, 12. oktobra, u diskoteci „Aqua“, gdje je i ranije odrzao nekoliko uspjesnih nastupa.

int93pic1

Za mene je svaki koncert u Sarajevu poseban. Pratit ce me „Aka bend“, a od prijatelja i Almira Hukelica sam cuo da u Sarajevu vec vlada veliko interesiranje za moj nastup – kaze Dzinovic. Ovaj je pjevac u posljednje vrijeme ponovo intenzivirao snimanje pjesama za novi album, koji ce se, kako kaze, pojaviti na trzistu do kraja godine. Ploca mi je u prvom planu. No, veliki sam perfekcionista pa se sve oduzilo. Pored mene, autori kompozicija su Marina Tucakovic i Zeljko Joksimovic. Na ovom sam albumu napravio mali zaokret u svom muzickom izrazu. Nisam htio praviti radikalne promjene, jer to vise ne bi bio Haris Dzinovic. Ostao sam dosljedan svom stilu – govori jedan od najpopularnijih pjevaca u regionu.

Kompozicija „Trazi“ je na najbolji nacin najavila novi album pa je s razlogom u vrhu top-lista u regionu. Ova je pjesma bila pun pogodak, a mislim da ce biti i novi album. Znam da je sest godina dug period da moja publika ceka, ali to ce se isplatiti. Saradnja sa Joksimovicem je bila uspjesna, kao i duet „Sta ce meni vise od toga“. Ipak, mislim da nije vrijeme da ponovo snimimo zajednicku pjesmu – kaze Dzinovic.

(Objavljeno: Dnevni avaz – 02/10/07)

(Visited 100 time, 1 visit today)