12. rodjendan Distrikta Brčko uz Harisa Džinovića

Haris Džinović je u tokom dvosatnog koncerta na Trgu mladih u Brčkom po ko zna koji put pokazao da je što se tiče narodne muzike u samom vrhu na prostoru bivše Jugoslavije.

No krenimo redom. Džinović je u Brčko došao oko 18 sati, a nekoliko minuta kasnije u zgradi Vijećnice održao je press konferenciju na kojoj je odgovarajući na pitanje kako se pripremao za koncert u svom maniru kazao da „ako se do sada nisam pripremio, onda neću nikada“.

brcko2012

Haris Džinović: Nastup za Distriktov rođendan

-Mi smo profesionalci i mi imamo ustaljenu shemu, a to je da program znamo napamet, zna se sve šta pjevamo i sviramo. Jedino nas u brigu baca tehnika. Dali će na tom planu sve štimati- kazao je Džinović.

Na pitanje dali je upoznat da su u opciji za nastup za Distriktov 12-i rođendan u opciji bili Lepa Brena, Dino Merlin, Goran Bregović, ali da su nadležni u Brčkom, ipak odlučili da u BH Distirktu zapjeva upravo on jer uživa veliku podršku SVA TRI NARODA.

-To mi znači najviše, naročito što sam ja rođeni Sarajlija bez obzira gdje živio dali u Sarajevu, Berlinu, Parizu, Beogradu, Zagrebu… to mi znači mnogo iz prostog razloga što smo mi, umjetnici ti koji, nekako povezuju, i u najtežim situacijama ljude. To je nama TEŠKO ali SLATKO BREME-kazao je Džinović.

Govoreći o pjesmama sa novoga labuma Džinović je kazao da je RELATIVNO zadovoljan, na pitanje zašto?, kazao je: -ima pjesma koja se zove MUŠTULUK i koja je praktično UGUŠILA sve ostale PJESME.

-Ni jedna pjesma ni blizu nije izašla kao MUŠTULUK, ta pjesma ima oko 14 MILIONA klikova kada se sabere, a ostale pjesme po 300-400.000. Pretpostavljam da nema „muštuluka“ ti klikovi bi se popeli na MILION , ali i 300-400.000 je HAOS- objašnjava Džinović.

brcko2012-2

Harisa Džinovića lično je pozdravio Gradonačelnik Distrikta Brčko Miroslav Gavrić

Zamoljen da prokomentira svoju skorašnju izjavu da bi jednog dana volio da snimi pjesme koje je 70-ih i 80-ih godina napisao, a koje su otpjevali drugi pjevači, kazao je da je to TAČNO.

-Bio bih sretan, ali dosta sam komotan i lijen čovjek kad je to u pitanju, jer je sramota da sam kroz svo ovo življenje napravio tako malo muzike. Bilo mi je važnije igrati lopte, skijati ili sjediti s rajom nego pisati pjesme. Već 30 godina razmišljam da napravim album sevdalinki za svoj groš, pa možda i nađem nekakvu komercijalnu varijantu- kazao je Džinović.

Džinović je kazao da trenutno sa porodicom živi u Parizu, odnosno SEGMENTALNO u Štutgartu, Beogradu, ponekad u Zagrebu, a u zadnje vrijeme su često u Sarajevu.

Obzirom da je 8.mart Dan žena, novinari su Džinovića upitali šta je najbolje pokloniti damama za njihov DAN, Džinović je u svom stilu kazao „Dame najviše vole LOVU“.

-Damama pokloniti dosta love, naravno ko može ili im dati karticu za trošenje za šoping to je damama najprikladnije i za 8. mart, ali i za sve druge dane u godini. Dakle, 365 dana u godinu su za nju OSMI MARTOVI samo ako joj UVALIŠ kreditnu karticu da može trošiti- objasnio je Džinović.

Tokom razgovora sa novinarima u press salu je došao i Gradonačelnik Distrikta Miroslav Gavrić kako bi i lično pozdravio Harija.

Nakon toga Džinović se došetao do bine u centru grada što je izazvalo ovacije više hiljada prisutnih.

brcko2012-3

Nastup je otpočeo sa legendarnom pjesmom OSTARIĆU, zatim NIŠTA MI NIJE VAŽNO…… Podsjećamo da višednevne kulturno-zabavno-muzičko-sportske manifestacije povodom godišnjice Distrikta Brčko poreske obveznike u ovome gradu će koštati 190.000KM, od čega je 45.000 maraka izdvojeno  za ovaj koncert. Koncert je završen spektakularnim vatrometom. / redakcija@otisak.ba/


Izvor: http://www.otisak.ba/muzika/9924-brko-haris-dinovi-pjesme-i-45000-maraka-foto-i-video.html