Ana, Šaban i Haris pesmom leče dušu

Poznati pevači najavili zajedničke koncerte koje će održati 9. novembra u novosadskom „Spensu“ i 6. decembra u beogradskoj „Areni“

NAJPOZNATIJI estradni brka Haris Džinović, nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić i Ana Bekuta, najavili su na konferenciji za štampu u „Kombank areni“, da će 29. novembra u novosadskom „Spensu“ i 6. decembra u beogradskoj „Areni“, održati zajedničke koncerte pod nazivom „Melem za dušu“. Tom prilikom, Džinović je kategorično demantovao pisanje pojedinih medija da će njihovi koncerti van Srbije biti otkazani. Zasada je pomeren samo onaj u Sarajevu.

Prema rečima organizatora iz „Mjuzik star prodakšna“, sarajevski koncert je odložen jer se olimpijska dvorana „Zetra“, gde je planiran nastup, nalazi u vlasništvu kompanije „ZOI 84“ koja je trenutno u štrajku. Glasine da je koncert otkazan zbog neodazivanja sponzora, tvrde, nisu tačne.

spek-haris-i-ekipa_620x0

– Ako za ovoliko godina karijere nismo sposobni da sve sami finansiramo, onda ne treba ni da se pojavljujemo na sceni – kazao je Džinović. – Sve smo organizovali u svojoj režiji, sponzori su dobrodošli, ali ne i neophodni. Nećemo izneveriti obožavaoce!

Ana Bekuta, dama anđeoskog glasa, koja čini deo ovog tima, obećala je „nesvakidašnju zabavu“:

– Veoma se radujem, a sama ideja da se ponovo okupimo rodila se posle zajedničkog koncerta 14. juna na Ušću, koji je bio za pamćenje. Ovaj će biti još bolji!

I Šaban Šaulić je uveren u uspeh, jer smatra da publika odlično poznaje svakog od njih.

– Obožavaoci će biti prezadovoljni – tvrdi Šaulić. – Imaće priliku da čuju naše hitove uz pratnju ansambla pod upravom Miše Mijatovića.

Šef Narodnog orkestra RTS uveren je da je troje pevača narodne muzike „ubitačan spoj“ i da će njegovi puleni dodatno oraspoložiti prisutne.

– Oni su različiti tipovi pevača i to je ujedno i njihova prednost – objasnio je Mijatović. – Koncerti „Melem za dušu“ će sadržajno biti raznovrsni, a opet, kompletni. Anu, Šabana i Harisa pratiće mnogo gudačkih i duvačkih muzičkih instrumenata, koji će istaći njihove velike glasovne mogućnosti.

Nakon koncerata u Srbiji, Džinović, Bekuta i Šaulić nastupiće u Zagrebu, potom Ljubljani i zatim u dijaspori.

KARTE U PRODAJI ULAZNICE za koncerte „Melem za dušu“ od četvrtka su u prodaji i koštaju 1.700 i 2.100 dinara za „Spens“. Toliko su i karte za „Arenu“, s tim što će publika za beogradski nastup moći da kupi i treću kategoriju ulaznica po ceni od 2.600 dinara.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html:511839-Ana-Saban-i-Haris-pesmom-lece-dusu

(Visited 273 time, 1 visit today)