Da mi je nešto novo, svi mi nude što sam već radio

Haris Džinović slobodne dane ponovo je iskoristio za dolazak u rodno Sarajevo. Legendarni pjevač fenomenalnog glasa družio se s prijateljima, a s autorom Arminom Šakovićem pričao je i o eventualnoj saradnji.

Dva mjeseca

– Sarađujem sa svima koji imaju dobre pjesme, ali svi mi nude nešto što sam već radio. Da mi je nešto novo, jer nema smisla da staro ponavljam. Na moje pjesme se čeka dugo, ali one puno duže traju. Jednostavno, to je tako i na to je publika navikla. Teško da postoji čovjek koji nije uz neku moju pjesmu bar jednom lomio čaše, tugovao, veselio se – kaže Džinović.

Pjevač već duže vremena priprema novi album, a još nije sigurno kada će on ugledati svjetlo dana.

– Teško da ću izdati deset ili više novih pjesama. Jednostavno, to se više nikako ne isplati. Potroši se puno vremena, a i para, a  mi pjevači nemamo nikakve koristi. Diskografija je umrla s internetom. Ne može se više prodati ni 1.000 CD-ova. Albume još jedino kupuju diskofili, koji žele da ih imaju u svojim zbirkama. U narednom periodu završavat ću pjesmu po pjesmu i plasirati ih svaka dva mjeseca. Na kraju godine možda izdam kompilaciju – kaže zvijezda narodne muzike.

haris avaz

 

Koncert u Zetri

Džinovićeva velika želja je da uradi album sa sevdalinkama i na taj način da svoj doprinos očuvanju bosanske tradicionalne pjesme.

– Već tri decenije „prijetim“ da ću to uraditi. Mislim da se primakao taj trenutak. Odabrao sam pjesme, aranžmani se rade i mnogo posla je već urađeno – kaže pjevač.

U narednom periodu ima niz zakazanih nastupa u BiH i svakom od njih se posebno raduje.

– Nedavno sam pjevao u Vitezu. Bilo je nekoliko hiljada ljudi. Bila je to lijepa večer. Naredna gostovanja u BiH su u Sanskom Mostu i Ljubuškom. U Sarajevu možda bude neko manje gostovanje. Za nešto veliko je potrebno da se desi dobra stvar. Da uradim dobre pjesme da bih mogao raditi dvoranu. Razmišljam o Zetri. Tamo sam napravio jedan od najboljih koncerata u karijeri. Repriza bi, eventualno, mogla biti u 2014. godini – otkriva nam Džinović.   

Plasman u Brazil bi puno značio za BiH

Džinović je poznat kao veliki zaljubljenik u nogomet i s posebnom pažnjom prati bh. reprezentaciju.

– Vjerujem da će se BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazil. To će puno značiti za narod. Drago mi je što naše nogometaše do uspjeha vodi Safet Sušić. On je jedno od najvećih imena u nogometu s prostora bivše Jugoslavije – dodaje pjevač.

Izvor: http://www.avaz.ba/showbiz/estrada/da-mi-je-nesto-novo-svi-mi-nude-sto-sam-vec-radio