Drinska regata 2013

Trubači, Haris Džinović i „Crvena jabuka“ – Drinska regata od Rogačice do Ljubovije 13. jula

Na reci Drini, od Rogačice do Ljubovije, 13. jula biće održana tradicionalna, dvanaesta po redu Drinska regata, na vodenoj trasi dugoj oko 40 km.

Start je planiran za devet časova u Rogačici, a dolazak u Ljuboviju prvih regataša predviđen je za oko 18 časova, objavila je na svom sajtu Turističke organizacija opštine Ljubovija, (www.turistickaorganizacijaljubovija.rs), organizator manifestacije.

Plovidba Drinom podrazumeva celodnevno druženje i provod, uz trubačke orkestre.

drinska_regata_150413

Od 6. do 13. jula u okiru pratećih programa manifestacije, biće održane različite priredbe kojima će žitelji ovog dela zapadne Srbije predstaviti kulturu i svoje običaje, ali predviđeni su i nastupi popularnih muzičara.

Veče pred regatu, na stadionu fudbalskog kluba „Drina“, planirani su nastupi Harisa Džinovića i Đorđa Davida, dok su za subotu uveče najavljeni koncerti „Crvene jabuke“ i Aca Pejovića.

Drinska regata je zvanično prvi put održana 2002, u organizaciji istoimenog rafting kluba iz Ljubovije, koji je suorganizator manifestacije.

Od 2002. do 2006. Drinska regata postala je veoma popularna i prerasla je u jednu od najvećih manifestacija tog tipa na Balkanu.

 

Izvor: http://www.mediaportal.rs/2013/06/28/trubaci-haris-dzinovic-i-crvena-jabuka-drinska-regata-od-rogacice-do-ljubovije-13-jula/

(Visited 44 time, 1 visit today)