Džinović: Poželio sam svoju raju u Sarajevu

Haris Džinović je sa svojim bendom već desetak dana na američkoj turneji. Popularnom pjevaču narodne muzike preostalo je još da održi koncerte u Čikagu i Njujorku.

– Zadovoljan sam posjetama. Publika na svim nastupima horski pjeva sa mnom. U Americi je veliki broj ljudi sa prostora bivše Jugoslavije i svi se lijepo družimo. Naravno da imam i dosta prijatelja, koji žive u ovoj dalekoj zemlji, tako da se u slobodno vrijeme družim s njima – kaže Džinović te ističe da je spojio ugodno s korisnim, jer pauze između nastupa koristi i da uživa na plažama u Majamiju.  

haris avaz

 
Nakon američkih koncerata, Džinović dolazi u Sarajevo.

– Poželio sam raju iz Sarajeva, da malo sjednemo uz mezu i piće i odigramo koju partiju karata. Čuo sam se i s Halidom Bešlićem. U srijedu smo planirali da se družimo. Srest ću se i s nekoliko tekstopisaca koji mi nude pjesme za novi album. Poznato je da svoje albume spremam dugo vremena, ali zato moje pjesme nisu instant-hitovi nego traju decenijama. „Pariške kapije“ sigurno će se pjevati još najmanje dvadeset godina – kaže Haris.  

Posljednji nastup u BiH Džinović je imao u Zavidovićima, a u pripremi je još nekoliko svirki u našoj zemlji, od kojih bi prva trebala biti u Mostaru.


 

Izvor: http://www.avaz.ba/showbiz/estrada/dzinovic-pozelio-sam-svoju-raju-u-sarajevu