Haris Džinović 24. maja pjeva u Areni – Moj prvi veliki koncert u Zenici

Kralj meraka Haris Džinović priprema koncertni spektakl u Zenici, koji je najavljen za 24. maj u Areni. Radi se o velikom, solističkom koncertu koji će poznati pjevač prvi put održati pred publikom u ovome gradu.

Džinović u Zenicu stiže nakon jednomjesečne rasprodate turneje u SAD i koncerta u zagrebačkoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, u kojoj je nedavno nastupio nakon trideset godina, a ulaznice su doslovno razgrabljene čak dvije sedmice prije termina održavanja koncerta.

Džinović je izgradio svoj jedinstveni muzički stil, za koji sam kaže da je mješavina muzike Toma Džonsa (Jones) i Safeta Isovića, a ljubitelji kvalitetne i dobre pjesme, te odlične atmosfere na zeničkom koncertu će se u to uvjeriti.

 

haris-zg

– Ovo će biti moj prvi veliki koncert u Zenici u mojoj bogatoj karijeri. Naravno, riječ je o jednoj od najvećih dvorana u Bosni i Hercegovini, tako da će na sceni sa mnom biti veliki bend, a i za ovu priliku pripremam specijalan repertoar. Nije, naravno, isto pjevati u nekom klubu ili u velikoj dvorani i ovo će za mene u narednom periodu biti jedan od najbitnijih koncerata. Svima mogu obećati istinski spektakl uz moje najveće hitove – kaže Džinović.  

Kralj meraka nada se da će nakon Zenice uslijediti pozivi organizatora i za velike koncerte u drugim bh. gradovima.

– Sve je manje pravih koncerata. Posebno se to odnosi na BiH. Nadam se da će se situacija u 2014. godini promijeniti i da ću pjevati u dvoranama u Tuzli, Mostaru, Bihaću… –  poručuje Džinović.

Zbog, očekivano, velikog interesiranja za Harisov predstojeći koncert u Zenici, organizatori najavljuju da će ulaznice vrlo brzo biti puštene u pretprodaju.

Izvor: http://www.avaz.ba/showbiz/estrada/moj-prvi-veliki-koncert-u-zenici

(Visited 57 time, 1 visit today)