Haris Džinović i Mile Kitić donirali 10.000 KM ugroženima od klizišta u Tuzli (VIDEO)

U Kabinetu načelnika Općine Tuzla danas je uručena finansijska pomoć za pet najugroženijih porodica od klizišta sa područja Općine Tuzle, kojima su u prirodnoj nesreći uništeni stambeni objekti. Pomoć su uručili estradni umjetnici Haris Džinović i Mile Kitić koji su donirali po 5.000 KM, te ministar sobraćaja i komunikacija u Vladi FBiH Enver Bijedić kao i ugostitelj iz Tuzle Zoran Čeleketić koji su učestvovali u ovoj akciji sa po 1.000 KM.

Svih pet porodica dobile su jednokratnu pomoć u novčanom iznosu od 2.400 KM. Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović kazao je za medije kako je bio oduševljen incijativom Džinovića i Kitića koji su htjeli da direktno u ruke uruče pomoć ugroženima.

kitic-dzinovic

Estradni umjetnici Haris Džinović i Mile Kitić pored Tuzle će obići i ostala mjesta u BiH koja su ugroženama poplavama i klizištima i nastojati pomoći koliko to bude moguće. Mile Kitić je naglasio da radi na pripremi održavanja tri velika humanitarna koncerta u Evropi čiji će prihod biti usmjeren za pomoć ugroženom stanovništvu. Džinović je kazao da su on i njegov kolega Mile Kitić u Tuzli tokom svojih dugogodišnjih karijera zaradili lijepog novca, pa je red da nešto od toga daju onima koji su ostali bez svojih domova zbog prirodne nesreće. Porodice su iskazale zahvalnost zbog uručene donacije, te su kazale kako se nadaju da će svi oni koji su u mogućnosti da pomognu slijediti primjer Džinovića i Kitića. (Tuzlanski.ba)

 

Izvor: http://tuzlanski.ba/haris-dzinovic-mile-kitic-donirali-10-000-km-ugrozenima-od-klizista-u-tuzli-video/

GOST GRADA