Haris Džinović otvoreno o estradi, kolegama, privatnom životu…

Haris Džinović, nakon tradicionalnih koncerata krajem godine u beogradskom Sava centru, za koje se tražila ulaznica više, sa saradnicima pravi plan za naredni period.

– U Sava centru sam napravio dva prava meraklijska koncerta. Ovaj prostor mi potpuno odgovara jer imam odličan kontakt s publikom. I ovaj put emocije su naprosto frcale i jednostavno nisam mogao prestati pjevati – kaže Džinović.

Dobri tekstovi

Kralj meraka već krajem mjeseca fanove će obradovati novom pjesmom.   

– Plan je da svaka dva mjeseca izbacujem po jednu kompoziciju, a potom krajem 2014. godine da to sve objedinim na jedan kompilacijski album. Naravno, svaku od novih pjesama pratit će odgovarajući spot. Već sam našao nekoliko dobrih tekstova i polako ih snimamo u studiju – govori pjevač.

hariszetra

 

Mnogi su se iznenadili kada su saznali da Džinović neće nastupati za Novu godinu, jer spada u red najtraženijih pjevača u regionu. Ostao je bez angažmana nakon što su ga „izradili“ Makedonci, a trebao je održati koncert na trgu u Ohridu.

– Nisam želio pjevati pod svaku cijenu. Lijepo mi je bilo u krugu porodice i dragih ljudi. Slavili smo u kućnoj atmosferi i sve je bilo odlično. Dobro mi je došla promjena, jer me polako stižu stihovi moje pjesme „I tebe sam sit, kafano“. U novoj godini ne bih imao ništa protiv da sve bude kao u 2013. – iskrena je legenda narodne muzike.

Susret s kolegama

Nedavno je Džinović bio jedan od brojnih gostiju Gorana Bregovića na velikom muzičkom događaju „Saso Mange – večer donatora“.

– U Zetri je sve bilo fantastično. Sreo sam mnoge kolege. Bregina ideja je za svaku pohvalu i nadam se da će on nastaviti s ovim projektom. Sa Goranom se znam dugo godina. Postoji mogućnost da mi uradi i neku pjesmu. On je stvarno svjetski muzičar i sigurno je da će se u budućnosti desiti naša saradnja – ističe Džinović.

Jahorinu mijenja Bjelašnicom

Džinović već tradicionalno dio januara i februara provodi na olimpijskim planinama u okolici Sarajeva.

– Tako će biti i ove godine. Ne mijenjam dobre stvari. Zbog djece mi je bitno da idu na planine. Možda ove godine Jahorinu zamijenimo Bjelašnicom – kaže legenda narodne muzike.

Kopačke i kaloše

U pojedinim medijima u regionu nedavno su objavljene fotografije Džinovića bez kape, koja je njegov zaštitni znak zajedno sa brkovima već decenijama. To se popularnom pjevaču nije nimalo dopalo.

– Ne znam stvarno šta je ljudima. Što im smetaju moja kapa i brkovi. Ostajem vjeran svom stajlingu. To je isto kao da pitaju Safeta Sušića hoće li kopačke zamijeniti kalošama – kaže Haris.

Izvor: http://www.avaz.ba/showbiz/estrada/haris-dzinovic-otvoreno-o-estradi-kolegama-privatnom-zivotu

(Visited 83 time, 1 visit today)