Haris Džinović promoviše singl „Pariške kapije“

Poznati bh. pjevac Haris Dzinovic snimio je novi singl „Pariske kapije“, najavljujuci tako svoj novi album koji bi do proljeca trebalo da se pojavi na trzistu.

Dzinovic je snimio i spot za ovu pjesmu, koji ce premijerno biti prikazan i promovisan u utorak u klubu „Coloseum“ u Sarajevu. Spot je radila „Hayat produkcija“, a kadrovi su snimani u njegovom rodnom Sarajevu i u Gradu svjetlosti – Parizu, a i sam tekst pjesme na neki nacin govori o ova dva grada, u kojima je Dzinovic proveo veliki dio zivota. Autori nove pjesme „Pariske kapije“ su Slavko Stefanovic Slavkoni, te Vlado i Carli, tvorci velikog Harisovog hita „Mustuluk“.

staima43pic16Haris Dzinovic je rodjen 26. septembra 1951. godine u Sarajevu. Karijeru je zapoceo jos 1975. godine u svom rodnom gradu, gdje je pjevao i komponovao za druge izvodjace. Ocaran romskom muzikom, Dzinovic je osnovao bend „Sar e Roma“ 1981. godine s grupom romskih muzicara. Objavili su tri albuma u periodu od 1982. do 1986. godine i imali brojne nastupe sirom svijeta. Godine 1989. zapoceo je solo karijeru. Do danas je snimio samo sest albuma, zahvaljujuci kojima je osvojio brojna priznanja i nagrade.
(izvor: http://www.nezavisne.com/umjetost-zabava/muzika/Haris-Dzinovic-
promovise-singl-Pariske-kapije-118731.html
)