Haris Džinović: Uživam u arijama

pise: Slavica DOBROSAVLJEVIC

Pevac Haris Dzinovic govori za „Novosti“ o duetu sa Monserat Kabalje i njenom predstojecem koncertu u „Beogradskoj areni“

PEVAC Haris Dzinovic, koji ce nastupiti kao gost na koncertu Monserat Kabalje, 6. novembra u „Beogradskoj areni“, ne krije da je pocastvovan sto ce te veceri deliti scenu sa najvecom operskom divom danasnjice. Jedna od najvecih folk zvezda u regionu izvesce tom prilikom nekoliko napolitanskih pesama i sa slavnom Monserat, koja u srpsku prestonicu stize u okviru velike oprostajne turneje, otpevati duet.

– Na koncertu cu pevati stare napolitanske pesme, koje vuku na operske arije, a koje su svojom vrhunskom interpretacijom aktuelizovali velikani operske scene poput Lucana Pavarotija – rekao nam je Haris Dzinovic, koji istice da privatno rado slusa i peva napolitanske pesme. – Sa Monserat cu otpevati numeru „Non ti scordar di me“, a s obzirom na to da nisam znao tu pesmu, morao sam da se potrudim da je dobro naucim. Ovo je prvi put da na scenu izlazim sa divom kakva je Monserat Kabalje i verujem da cemo te veceri svi zajedno uzivati.

staima43pic1

* Otkud ljubav prema napolitanskim pesmama?
– Generalno, gajim veliku ljubav prema muzici. To je razlog sto sam pre 30 godina poceo da se bavim ciganskom muzikom. Zanimaju me razliciti muzicki zanrovi i u krugu svojih prijatelja cesto pevam napolitanske pesme, za svoju dusu. Dok sam svojevremeno ziveo u Francuskoj, redovno sam na dernecima pevao takve pesme. Ovo je prava prilika da i beogradska publika cuje kako to zvuci u mojoj interpretaciji.

* Da li planirate da sa Monserat posle koncerta odete na veceru ili u provod?
– Nisam planirao nista slicno. Uostalom, velikim svetskim zvezdama na turnejama je sve detaljno isprogramirano i ne znam da li ce imati vremena za bilo kakve slobodne aktivnosti i provod.

* Kada cete u Beogradu odrzati solisticki koncert?
– Pre nego sto se to desi, planiram da objavim novi sinl, a zatim i studijski album. Jos je rano za koncert. Nova pesma je izuzetno lepa, ali iskljucivo od publika zavisi koja ce numera postati hit. To nikad ne mozete da predvidite, vec samo da pretpostavite. Najbolji primer je hit „Mustuluk“, sa mog poslednjeg albuma, koji je na „Jutjubu“ preslusan vise od 13 miliona puta. Vise cak i od pesama Bijonse.

* Na vas poslednji album „Medzik“ publika je cekala gotovo citavu deceniju. Kada se planira izlazak novog diska?
– Ovoga puta sigurno necemo cekati toliko dugo, realizovacemo to brze.
(izvor: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:351240-Haris-Dzinovic-Uzivam-u-arijama)

(Visited 33 time, 1 visit today)