Haris Džinović za Srbiju Danas: Ne jurim novinare, a dogurao sam dovde!

„Moja karijera traje već 40 godina! Da nisam radio sve onako kako sam radio, sigurno ne bih dovde dogurao“, kaže Haris Džinović za Srbiju Danas.

Haris Džinović je bio jedan od pevača koji je ovog vikenda podigao ceo „Junfest“ na noge. Pevač je u Beograd stigao neposredno pred koncert, ali je izdvojio vreme da porazgovara za naš portal.

Ne pojavljujete se često u medijima, ne punite novinske stupce, a jedan ste od najtraženijih pevača na ovim prostorima. U čemu je tajna uspeha?

– Dobra pesma. Ja ne bežim od novinara, jednostavno ne trčim za njima. Nije da nemam potrebu da se pojavljujem u medijima, to je sastavni deo našeg posla, ali nisam od onih koji bi se pojavljivali tek tako, ako nemam zbog čega da se pojavim.

haris062014-2

Da li mislite da je to pravi put za građenje uspešne karijere?

– Moja karijera traje već 40 godina, o tome je suvišno i govoriti. Da je taj moj put bio pogrešan, sigurno ne bih dovde dogurao.

Vaša supruga Melina vas prati na nastupima i podržava iz prvih redova. Da li vi nju podržavate u modnim vodama?

– Naravno, u svemu. Upućen sam u sve što ona radi, radimo zajedno na revijama… Ne učestvujem u kreiranju, to prepuštam njoj, ali oko nekih drugih stvari da.

haris062014-3

 

Legendarni pevač je na pitanje da li se čuo ili video sa dugogodišnjim saradnikom, Željkom Joksimovićem, koji je takođe nastupao na Junfestu, odgovorio pomalo revoltiran:

– Ne, nismo, ne zanima to mene, šta drugi rade, ja gledam svoja posla. Nisam stigao da se čujem sa njim. Ja sam bio na putu sedam dana i došao ovde direktno, ne precizirajući da li je sa kolegom danas u dobrim odnosima.

haris062014-1

Živite u inostranstvu, kako ste reagovali kada ste saznali za strašne nepogode koje su pogodile ovaj region?

– Daj bože da se to nije desilo! To je poremetilo toliko toga… Mi pevači i u takvim situacijama moramo raditi i pomagati ljudima, koliko je to u našoj mogućnosti, i mi to i činimo, kao što i sami znate.

Šta vam predstoji u narednom periodu?

– Predstoji radno leto, isto kao i svih ovih godina. Nastupaću malo u inostranstvu, malo na ovim prostorima. Moja publika može da očekuje neku dobru pesmu, a ja se nadam da ću i ovog puta “ubosti” ukus ljudi.

Izvor: http://www.srbijadanas.com/clanak/haris-dzinovic-za-srbiju-danas-ne-jurim-za-novinarima-dogurao-sam-dovde-17-06-2014