Haris Džinović zapalio Centar „Sava“!

U prepunoj dvorani Centra „Sava“, sa dvadeset minuta zakasnjenja, Haris Dzinovic sinoc je poceo prvi od dva koncerta pesmom „Ostaricu necu znati“. Na samom pocetku, Haris se publici obratio recima:

„Dobro vece Beograde! Evo nas tu kao i svakih 10 godina. Drago mi je sto ste tu, druzili smo se i nadam se da cemo se druziti i ubuduce“. Vec prve taktove, publika je zapevala jednoglasno, a medju poznatima u publici smo zapazili Ministra policije Republike Srbije Ivicu Dacica, kao i direktora RTS-a Aleksandra Tijanica sa suprugom.

staima44pic2

U crnoj kosulji, sakou i farmerkama, Haris je otpevao svoj veliki hit „Ako mozes ti suzu pustit““, zatim „Kako boli me“, a na pesmu „Pusti me“, svi do jednog su skocili na noge! Na pitanje „Hocemo nesto brze?“, otpevao je „Volim te ludo, znaj“. Svi su zaigrali, a pevac je nastavio sa redjanjem velikih hitova, te je usledila „Ja bih opet samo s tobom“, a za pesmu „Grlene ruke promrzle“ Haris je sisao u publiku i zapevao.

Bina je bila dekorisana plasticnim lutkama koje su visile sa plafona i menjale boju tokom pesama. Posle dva velika hita upitao je publiku: „Hvala vam puno, a sta cemo sad?“ i onda otpevao „Samo sturu bih pozlatio“, sto je publika propratila gromoglasnim aplauzom. Zatim je usledila „Trazi“, a po zavrsetku te pesme, Haris se obratio publici recima: „Hvala vam puno, ovo je bila pesma koju je Zeljko Joksimovic napisao za mene, a sada cu vam otpevati pesmu koju sam ja napisao za njega“ i zapevao „Sta ce meni vise od toga“. Ponesen ritmom koji je zadavala publika, Haris je u refrenu zakasnio za muzikom, ali se ubrzo vratio i nastavio sa pevanjem. Usledili su hitovi „Kako mi nedostajes“, „Nevolja moja“, „Da l’ je moguce?“, „O Jarane, Jarane“, „Odlazis od mene“. Potom je otpevao pesmu „O djila“, koja je 1985. izasla na trecem i poslednjem albumu njegove grupe „Sar e Roma“.

staima44pic3

Pri prvim taktovima i sam Dzinovic je zaigrao ciganski ples, a publika ga je u stopu pratila.

Posle sat vremena najavio je svoju prvu goscu Snezanu Bogunovic recima: „Jednog lepog dana, sedim ja u kafani najboljoj na svetu i cujem ja prelep zenski glas koji prati muskarac na harmonici. Okrenuo sam se i zapitao je hoce li da peva na mom koncertu, sto je ona sa odusevljenjem prihvatila. Evo je veceras sa nama.“ Snezana, koja je pevala vlaske i rumunske pesme, prvom pesmom od Izvorinke Milosevic je smirila publiku, da bi potom otpevala drugu a i trecu pesmu koju je pevala gostujuci zajedno sa Harisom u emisiji „Vece sa Ivanom Ivanovicem“. Publika ju je po zavrsetku pozdravila gromoglasnim aplauzom, a Haris je otpevao „Poznaces me i po mraku“. Pesma „Suzo moja, Suzana“, ponovo je podigla publiku na noge, a ritmom brza-spora pesma, Haris je nastavio i u drugom delu koncerta.

Sledeca pesma na repertoaru je bila „Jesu l’ dunje procvale?“, a potom je Haris rekao: „Hvala puno, kad je ovakva publika, ja moram zapevati jednu pesmu za svoj merak“ i zapevao je „Zorice, Zoro moja“, na sta je publika ‘pala u trans’.

Kada je zapevao „Ja ne pijem“, publikom se prolomio aplauz jer je na scenu, kao drugi gost, izasao Hajrudin Varesanovic, poznatiji kao Hari Mata Hari. Publika je bila odusevljena kada je videla Harija koji je bio obucen u ljubicasti plisani sako, lila kosulju i tamne farmerke. Zajedno sa publikom su otpevali pesmu, a Hari se potom obratio publici recima: „Hvala vam, sjajni ste, divno je biti ovde sa vama“, na sta mu je Dzinovic odgovorio: „Znam da volis ovu pesmu, pevas je kad si sam, a sad ces je otpevati sa mnom“ i otpevali su „Rano je za tugu“, koju je vise pevao Hari, dok se umoreni pevac rashladjivao vodom. U duetu su otpevali i „Dajte vina hocu lom“, a Haris je na pola pesme otisao sa bine. Hari je zapevao „Prsten i zlatni lanac“, sto je odusevilo publiku.

Neplanirano, Haris je seo za klavijaturu, a Hari je poceo da peva „April u Beogradu“, na sta su parovi u sali zaplesali. Na pola pesme, Hari se zahvalio publici i ona ga je ispratila gromoglasnim i burnim aplauzom. Na pesmu „I tebe sam sit kafano“, ustalo je i ono malo publike koje je sedelo.

Dzinovic se vratio na bis i otpevao „Ti meni lazes sve“, pesmu koju je svojevremeno napisao za Duska Kulisa. Publika je do poslednje pesme bila na svojim mestima, a koncert je zavrsen posle dva i po sata spektakla o kojem ce se jos dugo pricati. Drugi koncert u Centru „Sava“ Haris Dzinovic odrzace u ponedeljak, karte su – rasprodate!

(izvor: http://www.svet.rs/najnovije-vesti/haris-dzinovic-zapalio-centar-sava
Autor: Anastasija Canovic )

(Visited 96 time, 1 visit today)