Magična noć za Sarajlije

staima34pic3Na stadionu Asim Ferhatovic – Hase prosle subote, 23.juna, odrzana je dugo najavljivana „Magicna noc“!!!!! Muzicki spektakl koji su svi ljubitelji pjesme Harisa Dzinovica dugo cekali ispunio je sva ocekivanja brojne publike koje je te junske veceri bilo blizu 30.000. Kao sto je i obecao, bio je to jedan pravi sarajevski dernek koji je s prvim taktovima njegovih velikih hitova podigao cijeli stadion na noge. Gromoglasnim aplauzom Sarajlije, a i veliki broj gradjana iz ostalih dijelova BiH pozdravili su izlazak kralja bh. muzicke scene koji je uz sjajne muzicare i pratece vokale otvorio koncert pjesmom „Ostaricu, necu znati“, a potom su se redali njegovi brojni hitovi. Troiposatni koncert na Kosevu, pratili su sjajni scenski efekti i isto tako vrhunsko ozvucenje. Haris Dzinovic, koji je ovim velikim koncertom, jos jednom potvrdio status velike muzicke zvijezde, kaze da je presretan sto je sarajevskim koncertom ispunio svoj cilj….

-Zahvaljujem se publici koja je sjajno podrzala koncert, jer bez njenog aktivnog ucesca nema nista. Publika je ta koja je dala veliki doprinos kvalitetu koncerta. Takodjer, hvala pripada i organizatoru, agenciji „Stage company“ za vrhunsku organizaciju, brojnim medijima i mojim dragim kolegama, rekao je vidno uzbudjeni Haris nakon zavrsenog koncerta.

-Mislim da se publici najvise svidio blok sevdalinki u kojem smo, nas cetvorica, zajedno s glumcem Enisom Beslagicem, izvodili sevdalinke. To je bila jedna sjajna improvizacija koja je „zapalila“ publiku. Ne mozemo biti iznenadjeni posjetom. Za mene bi bilo iznenadjenje da sam imao 50 hiljada ljudi, da ne kazem i vise. Ali, bez obzira na broj posjetilaca, nama je jako bitno da je sve besprijekorno organizovano, tehnicki, pjevacki, producentski…, da je sve proslo bez ijednog incidenta. Sva ta mlada masa je krenula kuci s kosevskog stadiona zagrljena, pjevajuci te pjesme, to je nevidjeni „happy end“, kaze Dzinovic.
Na pitanje novinara, da li ce Haris, s obzirom na dugogodisnje iskustvo i vrhunsku interpretaciju, snimiti jedan Cd sa sevdalinkama, kaze:

-Prijetim sebi 15-ak godina, mozda i vise da cu napraviti jedan takav CD, ali nikako da se nakanim da to uradim. Mislim, da klasican sevdah danas ne moze proci. On moze proci u jednom momentu, atmosferi, odnosno kad se zapjeva i zasvira, ali taj period od 24 sata je vrlo kratak za razliku od muzike koju mi pravimo danas, koja neuporedivo duze traje. Zato je to hendikep sevdaha. Mladje generacije vole taj sevdah, ali u odredjenom momentu kad im se bas „servira“, kad oni to hoce, odnosno kad njima to „pase“, kaze Haris.

Halid Beslic:

-Volim ga, cijenim i smatram da je vrijednost ovog grada i ove zemlje. Uvijek sam bio uz njega i kad mu je bilo najteze i najljepse i tako ce biti do kraja zivota, jer smo prijatelji 30.godina. Dogode se ponekad i neki konflikti, ali nikad tu nema one srcane ljutnje, sto je najvaznije. Haris je dijete ovog grada, dio ove zemlje, veliki pjevac i umjetnik. Rasplakao me je kad je rekao da koncert posvecuje Safetu Isovicu, jer je Safet ziva legenda koji je obiljezio jednu epohu pjevanja, covjek koji je nas pjevace naucio zivjeti i pjevati. Zelimo mu brzo ozdravljenje i jos puno pjesama i koncerata, jer ga je nazalost, bolest sprijecila da bude s nama na koncertu, kaze Halid Beslic kojeg zbog bolesti glas nije bas najbolje sluzio, ali je bez obzira na sve napravio pravi stimung uz „blok“ svojih velikih hitova.

Zeljko Joksimovic:

-Drago mi je sto sam bio dio ovog velikog muzickog spektakla, pogotovo sto sam ucestvovao u zavrsnom dijelu koncerta, gdje smo se svi zajedno opustili i uzivali u prelijepim bosanskim sevdalinkama i s predivnom publikom podijelili veliku kolicinu pozitivne energije sto se i osjetilo. Veoma sam ponosan sto je moja nova pjesma „Trazi“ koju Haris izvodi, jako dobro prihvacena, kao i moj novi singl „Devojka“. Sve ukupno sam jako, jako zadovoljan. Uvijek se rado vracam u Sarajevo i to Sarajlije vide i osjete. Sarajevo je jedna velika sredina koja je uvijek znala prepoznati dobru pjesmu, kvalitet i jednu iskrenu emociju, kaze jedan od gostiju koncerta „Magicna noc“ Zeljko Joksimovic s kojim Haris Dzinovic ostvaruje uspjesnu saradnju punih 8.godina.

Hari Varesanovic

-Jos kao djecak od rahmetli oca sam dobio singlicu Harisa Dzinovica koja mi je bila motivacija za dalji rad. Od malih nogu pjevam, medjutim kasnije kad sam stasao, nekako su nam se putevi stalno spajali, cesto smo pjevali zajedno, druzili se i dan-danas. Jednom mi je u studiju rekao jednu veoma vaznu stvar koje se Haris vjerovatno i ne sjeca. Kazao mi je jednu „caku“ koju ni ja sam ne znam objasniti. Prije sam tiho pjevao, a sada glasno pjevam. Tad sam shvatio da me covjek jednostavno naucio pjevati. U zadnjih 25.g., svakog dana imam neke dogadjaje, koncerte, ali ovo veceras je nesto vanserijski, ono sto dosad nisam dozivio, rekao je Hari Varesanovic, specijalno iznenadjenje koncerta i dugogodisnji prijatelj i saradnik Harisa Dzinovica.

Pripremio: Almir Bicakcic

Preneto sa web stranica RADIO M