Na koncertu Montserrat Caballe

U okviru svoje oprostajne turneje koja ce trajati dve godine spanska operska diva Monserat Kabalje odrzala je 06.novembra koncert u Beogradskoj areni. Ona je nastupila u pratnji simfonijskog orkestra RTS, pod dirigentskom palicom Spanca Hozea Kolada. Kao gost na koncertu nastupio je i pevac Haris Dzinovic kao i solistkinja Snezana Savicic Sekulic.

Svetska operska diva Monserat Kabalje, poznata i pod nadimkom „La Superba“, pred vise od 5.000 ljudi nastupila je u Beogradskoj areni. Kao svaka prava zvezda, lisena sujete, Monserat je sastavila repertoar koncerta tako da su svi podjednako bili zvezde. Maestalni Spanac koji je u jednom trenutku okrenuo dirigentsku palicu ka publici, Haris sa jedinstvenom jacinom glasa, solistkinja Narodnog pozorista sa andjeoskim vokalom.

staima43pic8

Prvi deo koncerta bio je u laganijem ritmu koji je u drugom delu ubrzao. Neizbezno je bilo i izvodjenje popularne arije iz opere Karmen, a najvece iznenadjenje bio je Haris Dzinovic koji se veoma dobro snasao u ulozi operskog pevaca. On je pevao stare napolitanske pesme „Dicitencello vuie“ i „Torna a Surriento“ a u duetu sa Monserat briljirao je u „Non di scordad di me“.