Ne možeš u svojoj zemlji pjevati na tudjem jeziku

Populaarni pevac, pred svoje koncerte u Sava Centru 25. i 26. decembra, otkrio je u emsiji kod Ivana Ivanovica da njegova deca nemaju talenta za muziku i da je svoju zenu podrzao da se bavi modom

– Ljudi koji kupe karte za koncert dolaze da bi culi uzivo ono sto slusaju kod kuce, zao cu im to i dati na koncertima. Ne treba tu mnog menjati. Kao sto rece ova devojka iz vase publike, napravicu haos, jer to publika ocekuje – rekao je Haris Dzinovic, na pocetku gostovanja u emisiji „Vece sa Ivanom Ivanovicem“ Haris vec godinama sa porodicom zivi u Parizu, tamo radi i „uziva u zivotu koliko mu vreme to dozvoljava“, pa nije ni cudo sto je jedan od njegovih poslednjih hitova nazvan „Pariske kapije“.

– Za sada su zakazana dva koncerta u Sava Centru 25. i 26. decembra a postoji interesovanje i za treci. Na koncertima cu pevati moje pesme i bice iznenadjenja. Pesma „Pariske kapije“ se moze smatrati, na neki nacin, najavom za predstojeci album koji ce izaci na prolece sledece godine – kratko je prokomentarisao Haris.

staima45pic4

– Moj prijatelj, jedan Francuz i ja smo putovali kroz Spaniju i odveo me je u jedan mali grad gde smo posetili ulicu sa puno kafana i restorana gde sviraju spanski cigani. U jednom smo se skrasili i malo popili pa sam se okurazio u otpevao „Zajdi zajdi“ na sta je jedan straiji gospodin zaplakao a ja sam pitao ko je on. Prijatelj me je upoznao sa njim i rekao da je on otac polovine grupe „Dzipsi Kings“-a i pitao me je kako to da nikada nije cuo tu muziku i odakle je. Ja sam se malo napravio pametan i odgovorio mu: „Ja sam iz Sarajeva a tamo svi ovako pevaju“- nasalio se Haris.

– Obozavao sam nekada da pevam ciganske stare pesme. Posle filma „Cigani lete u nebo“ imao sam i grupu i radili smo turneje, nabavljali pesme iz celog sveta, ali nije moglo od toga da se zivi. Dok su narodnjaci ovde imali stanove i vozili BMW-e ja sam imao rasplaog golfa. Ne mozes u svojoj zemlji pevati na tudjem jeziku – objasnio je Dzinovic.

Na pitanje voditelja kako provodi vreme kada ne peva i ne radi, Haris kaze:

– Vidis, ja sam dosta mator osnovao porodicu i sve mi je zanimljivo. Dvoje dece imam, od sedam i osam godina. Za sada ne pokazuju nikakve muzicke talente, ali nikad se ne zna. Moja zena je skoro pocela da se bavi modnim kreacijama i imala je jednu veoma uspesnu reviju gde su dosla cak tri privatna aviona, pa ti izracunaj. Secam se kada me je pitala da li moze da se bavi modom – pao sam na nos! A onda sam jednom trazio neku svesku kako bih pisao neke tekstove i ona mi je dala neku njenu. Prelistao sam je i video da ima nekih divnih skica, pitao sam je i ona je potvrdila da su njene. Onda sa je dosta „gurao“ da se time bavi, i za sada joj ide dobro. Uglavnom je na pozitivnoj nuli, ali ponekad joj i ostane neki dinar. Mene ne oblaci. Meni je garderoba tu cisto da ne bi go izlazio na ulicu – kaze Dzinovic.

Haris je svojevremeno imao i restoran u Parizu…

– Nema ga vise. Moj prijatelj i ja smo se ljutili, jer u Parizu su nas uvek terali na fajrontu i resili smo da otvorimo svoj restoran. Nije bas najbolja odluka, ali sta ces. Cak sam i u kuhinju odlazio, malo muckao, ali imali smo divnog kuvara koji je pravio super hranu i za Francuze i za nase – objasnjava Haris.

(izvor: http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/6673/haris-dzinovic-ne-
mozes-u-svojoj-zemlji-pevati-na-tudjem-jeziku
)

(Visited 47 time, 1 visit today)