Ništa bez meraka

JEDAN od najvecih boema na estradi Haris Dzinovic odrzace 11. decembra, prvi put u karijeri, koncert u „Beogradskoj areni“. Popularni pevac, koji ce posle duge diskografske pauze uskoro objaviti novi album, publici obecava odlicnu zabavu. Haris kaze da posle beogradskog koncerta planira da spava sedam dana, jer verovatno nece znati gde se nalazi.

staima39pic9

– Koncerte dozivljavam kao dobro druzenje sa publikom u velikoj kafani, gde svi pevamo – kaze za „Novosti“ Haris Dzinovic. – Na mojim nastupima publika ne sedi, vec aktivno ucestvuje u programu. Nece biti nikakvih iznenadjenja, ja sam pevac i od mene se jedino ocekuje da pevam. Ne mogu da letim na sajlama, s krilima, da padam s plafona i tome slicno. Za mene je mikrofon, i tu nema mnogo price, niti potrebe za nekom glamuroznom scenom, da se, recimo, gondolom vozim po bini. Mozda je to nekome potrebno.
* Publika ce na koncertu imati priliku da cuje i nove pesme…
– Cuce neke nove pesme, ali ne sve. Nema smisla ljude daviti pesmama koje ne znaju dobro. Znam to iz iskustva. Kada sam 1999. godine u Sava centru, gde sam imao devet koncerata zaredom, otpevao jednu novu pesmu, reakcije su bile u stilu, pa nije lose, ali kada je publika tu pesmu cula dve godine kasnije, „srusio“ se Sava centar. Publici treba vremena da nauci pesmu i odluci da li je hit ili nije.
* Zasto se toliko dugo cekalo na novi album?
– Ne postoji konkretan razlog, ozenio sam se u medjuvremenu i dobio dvoje dece. Svi umetnici su potpuno komotni i opusteni, pa i ja. Zao mi je sto za deset godina nisam snimio pet albuma, ali jednostavno se tako desilo.
* Bez obzira na to sto su nove pesme u modernom aranzmanu, ostali ste verni casi, vinu i kafani…
– Sve se vrti oko ljubavi. Patimo, volimo, druzimo se, sastajemo i rastajemo. To je ono sto pesma treba da nosi, ali mora da ima i poruku. A to je da ljudi bolje zive, da u svemu ima vise meraka, jer je zivot jedan i nema alternativu. To bi trebalo maksimalno iskoristiti, jer kad stignu godine i covek dodje na stap, tek se onda zapita. Znao sam to ranije, pa sam zivot maksimalno iskoristio. I sad ga koristim 24 sata dnevno. To je ljudima potrebno, jer stalno nesto rade, pa kazu sacekaj da zavrsim jos ovo, pa se nadaju, a kad sve zavrse, stigne ih starost, bolest ili smrt.

(izvor: http://www.novosti.rs )