Otkazan koncert Harisa Džinovića u Zagrebu

Danilo Masojevic, Foto: Story arhiva

Zbog problema u organizaciji njegovog solistickog koncerta u Zagrebackoj Areni cuveni folk pevac Haris Dzinovic morao je da otkaze nastup zakazan za petak 18. jun.

Dogovor oko koncerta je postignut jos u februaru, dogovoreni su uslovi, odrzana je jedna, pa druga pres konferencija, koncert je reklamiran i sve je funkcionisalo kako treba do pre nekoliko dana, tacnije do utorka, kada su organizatori koncerta, dve koncertne agencije iz Zagreba Dar S’neba i Extra Dar, prekinuli svaku komunikaciju sa izvodjacem i sa njegovim menadzmentom. Od tada je nemoguce doci do organzatora koncerta u Zagrebu jer oni ne odgovaraju na pozive, ili su njihovi telefoni iskljuceni.

staima41pic4

Haris Dzinovic je danas u 14 casova odrzao pres konferenciju u dvorani Zagrebacke Arene, bez bine, ozvucenja, rasvete, kao i neophodnih elemenata za odrzavanje koncerta. Zajedno sa njim pred kamerama i novinarima pojavio se i direktor Zagrebacke Arene Zdenko Antunovic, koji je izjavio da su organizatori platili samo jedan deo troskova zakupa dvorane i da je krajnji rok bio juce, ali ni on nije ispostovan.

– Ja sam dosao, tu sam, ziv, zdrav i spreman. Iako sam znao jos juce da od koncerta nece biti nista, dosao sam jer zelim da pokazem da problem nije u Harisu Dzinovicu, jer on nikada nikoga nije prevario, vec u organizatorima koncerta. Prvo zelim da se izvinem mojoj vernoj publici, koja je dugo vremena ocekivala ovaj dugonajavljivani spektakl, i takodje zelim da naglasim da je nemoguce da se koncert odrzi u dvorani gde nema ni rasvete, ni ozvucenja, ni bine jer organizator ni to nije platio. Da je ikako moguce, bio bih spreman da sam sa gitarom odrzim koncert. Organizatori koncerta su nestali, jos uvek ne znamo sta se desava sa ulaznicama, prodajom i ostalim obavezama organizatora. Moram da istaknem da je ovo slucaj za policiju i pravosudje u Hrvatskoj jer smo pravareni i ja i moja publika, koje mi je kada sumiram sve sto se izdesavalo najvise zao. Nadam se da cu vrlo brzo naci nacin, da odrzim novi koncert u Zagrebu i ispunim obecanje mojim najvernijim fanovim – otkrio je Haris na konferenciji za novinare.