Tačno znam gdje mi je mjesto

int88pic1Otvoreno sa Harisom Dzinovicem

Tacno znam gdje mi je mjesto

(intervju preuzet sa web stranice www.hahahaos.com )

Zvijezda, ciji su hitovi „Jesu l’ dunje procvale“, „Emina“, „Ostarit cu, necu znati“ i brojni drugi stekli su status evergrina, za 23. juni najavljuje veliki koncertni spektakl na stadionu Kosevo u Sarajevu.

Prije toga, Haris Dzinovic ce zavrsiti novi album. O profesionalnim planovima, odnosima sa kolegama te o porodicnom zivotu sa Dzinovicem smo razgovarali za vrijeme njegovog kratkog boravka u Sarajevu.

Najveca zelja

* Da li cete i vi uvrstiti duet na album?

* Zeljko Joksimovic i Vi ste kombinacija koja se uklapa, o cemu svjedoci i sjajni zajednicki koncert koji je nedavno odrzan u Svicarskoj. Time su demontirane price o neslaganju vas dvojice.

* Da li na koncert na Kosevu gledate kao na svojevrsni vrhunac karijere?

Sretna familija

int88pic2* Da li bi novi album mogao oznaciti i iskorak prema Vasoj internacionalnoj karijeri?

* Kako brojne obaveze uskladjujete s porodicnim zivotom?

* Kakav ste otac?

L.Sarajlic – Ramovic

——

I majska americka turneja H3O, sa Halidom Beslicem i Harijem Varesanovicem te Osmanom Dzihom, najavljuje se prilicno spektakularno. Kazali ste da ljudima treba ponuditi vise od same pjesme?

– Govorim mojim saradnicima Halidu, kao i Hariju, sa kojim sam imao janjuspjesniju turneju u Svedskoj, da ne pjevaju dzaba tri tenora. Svi oni imaju solo karijere, ali su tri covjeka na sceni nesto drugo. Protiv sam koncerta kada izadje jedan, drugi, treci, pa opet ponovo. To je daja vu. Treba osmisliti koncert kao kabare.