Željko i Haris u Užicu – Bajkerski lom

Beogradski dnevni list „KURIR“ izvjestava o nastupu Harisa Dzinovica i Zeljka Joksimovica

Hiljade Uzicana, a medju njima i nekoliko stotina motorista, uzivalo na koncertu Zeljka Joksimovica i Harisa Dzinovica

staima35pic4Tesko je zamisliti dugokose „buntovne“ bajkere u crnim rokerkama i teksas jaknama kako pokraj svojih „harlija dejvidsona“ zagrljeni pevuse „Lane moje“ ili „Ostaricu, necu znati“, ali u Srbiji je sve moguce! Na zajednickom koncertu Zeljka Joksimovica i Harisa Dzinovica u organizaciji „Melos estrade“ odrzanom u petak na Gradskom stadionu u Uzicu, nekoliko stotina „cuvara prasnjavih puteva“ na dvotockasima, koji se u ovo vreme svake godine okupljaju podno Zlatibora, pojavili su se u masi na terenu i tako dokazali da za dobru pesmu ne postoje granice.

staima35pic5A da je za dobru pesmu na stadionu potrebno imati i dobar zvuk, pobrinuo se Zeljko, koga nije mrzelo da od ranog jutra, po velikoj vrucini stoji na bini i „stimuje“ miksetu kako bi Uzicani imali vrhunski dozivljaj. Za razliku od njega, Harisa smo primetili tek pred sam koncert, i to posle kuliranja sa viskijem u ruci u prostorijama fudbalskog kluba Sloboda.

Oko deset hiljada gledalaca ovacijama je ispratilo otvarajucu Zeljkovu „Devojku“, nakon koje se nizalo mnostvo njegovih hitova, uz duet sa Jelenom Tomasevic u pesmi „Lepa moja“. Drugim delom spektakla komandovao je Haris, a vrhunac istog odigrao se uz vatromet, uz duet sa Zeljkom u pesmi „Sta ce meni vise od toga“ i nakon nje uz „Dajte vina, hocu lom“.

(N. P.)